Elektrische auto leasen

De elektrische auto is in opkomst, daar kunnen we inmiddels niet meer om heen. Daar zijn een aantal belangrijke technologische oorzaken voor aan te wijzen. Bent u toe aan een nieuwe leaseauto en beschouwt u een elektrische auto leasen als een valide optie? 

Met het oog op duurzaamheids-trend kiezen meer mensen voor een elektrische leaseauto. Een elektrische auto heeft een lage CO2-uitstoot, wat de auto milieubesparend maakt. Daar zitten dan natuurlijk weer financiele voordelen aan! Door de lage bijtelling is het belastingtechnisch zeer interessant om een elektrische auto te leasen.

Waarom een elektrische auto leasen?

Een elektrische auto leasen is hoe dan ook een verstandige keuze. Daarnaast is de milieu-footprint een belangrijke redenen voor veel mensen: de auto’s die op originele brandstoffen zoals benzine of diesel rijden zorgen voor een uitstoot van CO2. Om de gemiddelde uitstoot te compenseren is een elektrische auto een goed alternatief. Concluderend heb je met een elektrische auto een lagere uitstoot, betaal je minder bijtelling én betaal je minder geld aan brandstof!

Wat kost het leasen van een elektrische auto?

De totale kosten van een elektrische auto verschillen natuurlijk per voertuig. Maar samenvattend kunnen we stellen dat deze kosten gepaard gaan met het leasen van een dergelijke auto:

-Maandelijkse leasekosten
-Kosten brandstof (elektriciteit)
-Bijtelling

Door de relatief hogere aanschafwaarde van elektrische auto’s ten opzichte van gewone auto’s liggen de maandelijkse leasekosten vaak iets hoger. Dit wordt dan weer gecompenseerd door de lagere bijtelling én de kosten voor eventueel brandstof. Dit wordt vervangen door KwH stroom. 

Elektrische auto leasen
7.7 (76.67%) 6 votes