Private lease occasion​

Extra voordelig en vaak met korte looptijd leasen? Bekijk nu ons aanbod! Geen leeftijdsbeperking. Compleet auto aanbod. Zeer scherpe tarieven.

Stel; je hebt op zeer korte termijn een betrouwbare auto nodig voor een korte periode en betaalt liever niet te veel. Genoeg redenen om een gebruikte of tweedehands auto te leasen.

Het leasen van een tweedehands auto heeft veel voordelen. De auto’s zijn vrijwel altijd snel leverbaar, zijn goed onderhouden en bieden mogelijkheid tot een korte leenperiode. 

Net als het kopen van een occasion auto zou je ook bij private lease verwachten dat een tweedehands auto voordeliger is dan het leasen van een nieuwe auto. Voor private lease geldt dit helaas niet helemaal. De tarieven voor privé leasen van een tweedehands auto zijn níet per definitie lager dan het maandelijkse leasebedrag voor een nieuwe auto.

Die tarieven worden beïnvloed door factoren zoals waardedaling, reparatie- en onderhoudskosten en de inkoopprijs die je leasemaatschappij zelf betaalt voor de auto.

Omdat de grote leasemaatschappijen op massale schaal nieuwe auto’s inkopen gaat dit gepaard met grote kortingen vanuit de importeur. Die kortingen zorgen ervoor dat dat het leasetarief enorm scherp kan worden gehouden. Bij gebruikte auto’s gaat het om veel kleinere aantallen of zelfs een enkel exemplaar en is dat voordeel er dus niet of minder.

Private lease gebruikte auto​

Een van de voordelen van het gebruiken van een gebruikte auto voor private lease is dat de kosten een stuk lager zullen zijn. Een gebruikte auto en een net even iets ouder model valt vaak veel voordeliger uit dan een gloednieuwe auto. Met een private lease betaal je één vast maandbedrag, waar dus ook onderhoud bij inbegrepen zit. Oudere auto’s gaan nou eenmaal iets vaker stuk, maar door de private lease-constructie zit je nooit vast aan hoge garagekosten. 

 

Occasion private lease

Momenteel zijn er enorm veel auto’s beschikbaar voor occasion private lease, dus er zit altijd wel een auto tussen die aansluit bij jouw wensen en budget.

Na je aanvraag via de website, zal het lease bedrijf contact met je opnemen en de voorwaarden verder met je bespreken. Dit omdat alle auto’s een aparte deal moeten krijgen. Dit biedt natuurlijk ook weer ruimte voor onderhandeling!

Bij het bepalen van de tarieven voor je private lease auto wordt er ook rekening gehouden met de te verwachten waardedaling van een auto en de reparatie- en onderhoudskosten. Bij een nieuwe auto zal de waarde sneller dalen dan bij een gebruikte auto. De onderhoudskosten en de reparatiekosten kunnen bij een occasion dan weer hoger zijn. Oudere auto’s gaan nou eenmaal eerder stuk.

Dat zorgt er dus voor dat de tarieven per maand van een nieuwe en een gebruikte private lease auto niet heel veel zullen verschillen van elkaar. De keuze voor het private leasen van een nieuwe auto ligt dan natuurlijk wel voor de hand, omdat de prijsverschillen niet schrikbarend groot zijn.

 

Occasion
8.2 (82.22%) 9 votes